Corp frumos si sanatos

23 Apr 2014
Cosmetice ieftine online pentru femeile ce aleg sa fie dorite.

Un corp frumos inseamna in primul rand un corp sanatos, iar sanatatea se obtine prin cresterea imunitatii


Cresterea rezistentei fata de agentii poluatori din mediu, prevenirea imbolnavirilor, imbunatatirea activitatii generale a organismului se poate obtine prin calirea organismului nostru, folosind factorii naturali avuti la dispozitie, cum e, de exemplu, apa si aerul.

Calirea organismului se poate face prin doua modalitati foarte simple, asa cum spuneam anterior, prin frictionare cu apa rece si prin expunerea propriului nostru corp si a organismului la un aer curat.

Frictionarea cu apa rece este recomandata tuturor varstelor, de la cei mici, pana la persoanele in varsta. Nu este recomandata frictionarea corpului cu apa rece in mod direct, ci se rcomanda folosirea mai intai a unei ape la temperatura camerei, apoi treptat se scade temperatura apei, zilnic.

Frictionarea se poate face cu un prosop aspru, udat cu apa si stors, frecandu-se mai intai fata si gatul, umerii si mainile, apoi pieptul si abdomenul. Se trece apoi prosopul la spate si se frictioneaza cu ambele maini, spatele, de la mijloc in jos. La final se frictioneaza picioarele. Toata procedura de frictionare nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute.

In timpul frictionarii, prosopul se poate incalzi ai apoi se inmoaie in apa, se stoarce si se continua frictionarea.

Pentru uscarea corpului se foloseste un prosop uscat, tot dintr-un material aspru, cu care frecam corpul in aceeasi ordine de la frictionare.

O alta metoda de intarire a organismului este aceea de a turna apa pe corp sau de a-l stropi cu apa rece. Daca ne-am obisnuit cu frictionarile cu apa rece, putem sa trecem la turnarea direct pe corp a apei sau la stropirea corpului cu apa rece. Apa folosita trebuie sa aiba in jur de 25 de grade, pentru varstnici se foloseste o apa mai calda (cu 2-3 grade).

Dusul stimuleaza organismul conferindu-i energie si dandu-i o relaxare placuta. Dusul reprezinta o operatie de calire complexa, insa, aceasta operatie nu este indicata oricui nu trebuie practicata in orice conditii. De exemplu, daca avem pielea transpirata dupa un efort fizic intens, sau daca suntem intr-o perioada de convalescenta, nu este indicat sa apelam la dus, este indicat sa facem bai caldute, relaxante.

Durata unui dus nu trebuie sa dureze mai mult de 3 minute, temperatura apei folosite variind intre 30 si 40 de grade.

Din aceeasi categorie:

Produse pentru ingrijirea corupului
Va recomandam astazi o gama larga de produse destinate ingrijirii corpului Produse pentru ingrijirea corpului de la Plantum - o gama larga de produse numai bune pentru un rasfat pe care- ...
mai departe

Produse de protectie solara cu uleiuri naturale
Va propunem astazi o gama larga de produse de protectie solara cu uleiuri naturale si vitamina E Produse de proectie solara cu uleiuri naturale perfecte pentru a va asigura hidratarea pielii ...
mai departe

Bronzarea
Bronzarea si baile la mare Pentru ca sezonul estival este foarte asteptat de noi toti, multi dintre noi asteptand cu placere sa revada marea, trebuie sa stiti ca expunerea la razele solare, baia in mare si bron ...
mai departe

Epilarea
Epilarea este un aspect deloc de neglijat pentru o femeie Haideti sa vedem ce inseamna epilarea, ce produse folosim si mai ales, cum procedam. Daca vrei sa folosesti produse naturale pentru epilare, poti alege varianta Cur ...
mai departe

notino.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies