Curiozitati cosmetice

28 Apr 2014
Cosmetice ieftine online pentru femeile ce aleg sa fie dorite.

Cosmetica reprezinta o preocupare a oamenilor din timpuri stravechi

Faptul ca oamenii au apelat la cosmetica chiar si cand vanau cu unelte din piatra, nu este un lucru ciudat, reprezinta doar o adaptare a nevoilor si necesitatilor la mediul inconjurator.

Iata cateva curiozitati cosmetice de-a lungul vremii:

- Din Evul Mediu pana la Renastere s-a purtat parul acoperit de o panglica sau un cerc de metal;

- Pe vremea Imperiului Roman, la Roma a fost deschisa o expozitie de parfumuri si produse cosmetice gazduita intr-un vechi palat, aceasta expozitie cuprinzand diverse obiecte folosite de femeile vremii pentru infrumusetare.
Piesa de rezistenta a fost renumitul "Parfum al lui Iulius Cezar", numit si telinum, un parfum preparat din miere si esenta de maghiran, trestie, sulfina si iarba de Grecia.

- Femeile romane erau mai putin rafinate decat inaintasele lor egiptene sau grecoiace, desi foloseau din artificiile cosmetice ale acestora. Femeile din vechea Roma se spalau cu sapun din Galia si foloseau diverse farduri, cum era ceruza, un compus pe baza de carbonat bazic de plumb. Tot in acea vreme se purtau perucile de diverse culori, iar femeile isi impleteau cozile sub forma de rulou pe frunte sau practicau rularea parului la spate si mentinerea lui cu agrafe si cu ace de metal sau fildes.

- Perucile erau purtate in trecut si de barbati. In lipsa lor, Cezar isi acoperea chelia cu o coroana de lauri, iar Commodus, isi presa pudra de aur pe par. Se spune ca in Franta perucile se purtau din cauza puricilor, in sensul ca perucile erau folosite in acoperirea puricilor si paduchilor.

- Femeile matroane si curtezanele intretineau un numar mare de coafeze care le spalau, le vopseau si le pieptanau parul.

- Romanele foloseau pudra de aur pentru par si obraji, ca si fardurile divers colorate pentru ochi si braji.

- Igiena romanilor era un lucru foarte important, iar acest fapt l-au resimtit in mod pozitiv tate popoarele cucerite de romani de-a lungul vrenii. In toate orasele romane, precum si in orasele cucerite de catre romani, existau bai publice. In afra salilor cu apa rece (frigidarium), apa calda (tepidarium) si apa fierbinte )caldarium) existau si sali pentru masaj si gimnastica.

- Cartea chineza Kong-Fu, scrisa cu 3000 de ani inaintea erei noastre (ori inainte de Hristos), se mentiona pentru prima oara practice de masaj.

- In timpul dinastiei Than, masorii erau vazuti ca vindecatori. Masajul era folosit pentru calmarea durerilor fizice, apoi folosit si in cazuri mai grave.

- In Europa primii care au practicat masajul au fost medicii greci, apoi cei romani.

- Romanii si galii au foast socotiti de-a lungul timpului drept cei mai rafinati in domeniul cosmeticii.

- In jurul matroanelor si al curtezanelor lucrau tot timpul in mod intens "cosmetele" sau "cosmetistele", fiecare avand o anumita specialitate, o anumita indeletnicire: pentru fata erau fialigele, pentru corp erau enctoristele, pentru par erau enctoristele, pentru par erau paecasiile, pentru manechiura erau drapocistele, etc.

- Nici barbatii nu se lasau in trecut mai prejos in privinta cosmeticii. Si barbatii se fardau, folosind carbune din jaratec si turnau peste el guma de laudanum, iar ca alternativa foloseau oua de furnica prajite.

- Femeile isi vopseau parul in negru folosind coji verzi de nuca sau tinctura de frunze de mirt. Femeile extravagante isi vopseau parul in albastru sau galben, folosind zeama de gutui, de masline sau drojdie de vin.

- Pentru fiecare parte a corpului exista cate un parfum, fiecare parfum in parte indicand un anume rafinament: pentru brate se folosea esenta de mirt, pentru gat si obraji se folosea esenta de palmier, pentru par se folosea esenta de maghiran si pentru genunchi se solosea esenta de mosc. Salile de bal (de banchet) erau parfumate cu ajutorul porumbeilor, care dupa ce erau inmuiati in esenta de parfum , erau lasati sa zboare prin camere si printre oaspeti.

La nivelul anului 1879, o reclama la cosmetice suna astfel "Senzational! esenta de radacina de lipan da reusita cresterii oricarui par; Iar balsamul de mesteacan indeparteaza orice zbarcitura, procurand o forta juvenila".

Din aceeasi categorie:

Promotii la cosmeticele Elefant
Daca vreti cosmetice ieftine dar de calitate, va recomanda promotiile Elefant. Pentru cosmetice ieftine de calitate incercati la Elefant - cu siguranta nu veti regreta incursiunea online. Elefant - marele magazin de ...
mai departe

Este folositor uleiul de cocos in cosmetica?
Uleiul de cocos este extrem de folosit in cosmetica, in fapt, in ultimul timp a devenit o adevarata arma proectoare pentru piele In ultimii ani uleiul de cocos s-a transformat intr-unul din cele mai utilizate produse cosmetice, ...
mai departe

Cosmetice de calitate de la Tienda
Tienda este un nume in cosmetica, iar preturile lor sunt foarte atractive Cosmeticele pe care le puteti achizitiona de la acest magazin online - Tienda.ro, sunt produse de calitate, la preturi foarte bune. Tienda a deveni ...
mai departe

Cupio iti indeplineste dorinte sclipicioase
Cupio ne imbie cu cosmetice de buna calitate la preturi foarte bune Un brand deja cu renume in cosmetica - Cupio - va imbie la culori unice si preturi foarte avantajoase pentru produsele profesionale, de calitate Cu o boga ...
mai departe

notino.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies