Trandafirul, regele florilor

13 May 2014
Cosmetice ieftine online pentru femeile ce aleg sa fie dorite.

Trandafirul ne incanta cu parfumul sau, dar ne si ajuta in diverse afectiuni


Trandafirul este dupa parerea multora cea mai frumasa floare, iar cand vine vorba de mirosuri, stiti cu totii ca exista specii ce creaza euforii printre cei ce se bucura de parfumul lor.

Incepand asa cum era si firesc cu mirosul trandafirului si continuand cu functionalitatea lui in doverse tratamente, inclusiv cosmetice, putem spune ca trandafirul duce in spate o istorie naturala a sanatatii, fiecare specie in parte oferindu-ne o parte frumoasa, o bucatica de frumos, ce depaseste utilitatea.

Un singur motiv putem sa invocam atunci cand vorbim despre suprematia trandafirului, anume, acela ca dainuie de peste 4000 de ani, iar de parfumul lui nu ne saturam niciodata.

In trecut, medicii foloseau apa de trandafiri pentru diverse afectiuni, iar cu ajutorul plantelor uscate se vindecau de exemplu bolnavii de tuberculoza, etc.

Nu cred ca este important sa enumeram aici toate afectiunile in care este folosit trandafirul, insa, putem sa suliniem modurile in care acesta este folosit: petale, ulei, apa de trandafiri, etc.

Pentru ca petalele de trandafir sa aiba efectul scontat, acestea se culeg dimineata, de preferat dupa o ploaie sau o dimineata cu roua abundenta, florile trebuie sa fie bine inflorite, nu vestejite. Florile de trandafir nu se spala, iar petalele se folosesc pentru prepararea leacurilor, in stare proaspata ori uscata.

Trandafirul este printre florile vinedecatoare ale verii, parfumul sau ametitor, daruit de cele trei Gratii, conform legendei, i-a dat stralucirea, veselia si farmecul sau.

Puterea pe care trandafirul o are, ca floare a dragostei, ca simbol al puritatii si frumusetii, o floare din care se face o minunata dulcea, ori unul din cele mai perfecte siropuri ce poate sa imbie cele mai impietrite inimi, vine probabil din fiecare legenda in parte ce s-a scris in timp despre trandafir.

Parfumul suav al trandafirului denota bogatie, simplitate, voluptate, senzualitate. Uleiul de trandafir este folosit in masaje terapeutice, acesta putand crea stari de relaxare, de calm, pentru ca trandafirul este folosit din vechime ca remediu in bolile nervoase. O baie cu apa de trandafiri inseamna un remediu natural deosebit pentru sistemul nervos.

Apa de trandafiri se poate prepara dintr-o mana de petale, proaspete sau uscate peste care se toarna apa clocotita si se lasa la racit.

Cu alte cuvinte, trandafirul este nu doar regele florilor, dar si regele remediilor, in special al celor ce tin de un domeniu mai putin palpabil, cel al sufletului.

Din aceeasi categorie:

Despre galbenele si utilizarea lor in cosmetica
Galbenelele sunt reginele neincoronate ale plantelor de leac. Pe langa utilizarea pe scara larga a galbenelelor in diverse preparate utile in diverse afectiuni, putem sa vorbim de o adevarata invazie a galbenelelor in cosmetica. ...
mai departe

Ce face trandafirul in cosmetica?
Cum actioneaza trandafirul pentru frumusetea ta? Trandafirul este o floare dorita ce aduce relaxare si placere. Unei doamne, un trandafir, ii aduce mereu un zambet pe buze, indiferent de ...
mai departe

notino.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies