Despre istoria machiajului

22 Apr 2014
Cosmetice ieftine online pentru femeile ce aleg sa fie dorite.

In trecut, femeile egiptene erau adaptele unor bai parfumate, urmate de o fardare a intregului corp si evident a fetei, cu amestecuri foarte complicate, unele din ele nedescifrate nici pana in zilele noastre. Pentru ochi foloseau kohol-ul. Acest kohol era realizat prin sfaramarea galenei, un mineral alcatuit din sulfura de plumb si are un aspect lucios.

Vasul de ulei era facut dintr-o tigva, reprezentand primele ustensile cosmetice, in care se pastrau diferite alifii pentru infrumusetare si multiple alte scopuri. Acestea aparau pielea corpului de insolatii, de intepaturile insectelor, erau folosite contra frigului, vantului, etc. In acest scop, uleiurile de palmier, uleiului de ricin, untului, unturii, li se adaugau ierburi si diferite prafuri metalice.

Sulimanurile au luat nastere prin amestecul grasimilor cu diferite vopsele, de diferite culori, cele mai folosite fiind vopselele albe, de creta, marna, var, urmate de gama de nuante ale ocrului, incepand cu galbenul, pana la portocaliu si rosu. Unele dintre acestea sunt utilizate chiar si in cosmetica actuala.

Alifiile erau pastrate in vase ornamentale, de os, de ardezie, iar pentru prepararea lor se foloseau palete lucrate artistic. Multe din obiectele intalnite azi pe o masa de toaleta erau intr-un anumit fel folosite si in acele vremuri. Au fost gasite borcanase de os, in care se tinea pomada rosie pentru buze, paletele de farduri. Pentru aplicarea sulimanurilor erau folosite lopatele, unele in forma mainii omului, imitate in Egipt si lucrate din metale nobile.

Palete ornamentale din ardezie, sticlutele de os si borcanase cu capac, in care se pastrau crema, au fost gasite in grotele perioadei glaciare. Vasele japoneze inro, incrustate cu pietre pretioase, sunt imitatii ale acelorasi forme primite.

Lacul de unghii, colorat in nuante de roz si rosu aprins, nu reprezinta o descoperire a lumii moderne. Unele populatii primitive isi pileau mai intai minutios unghiile cu ajutorul unei pietre sau al unei ardezii si le vopseau apoi inculori aprinse. Dovezi despre aceasta practica mult indragita in China si in vechiul Egipt se gasesc la British Muzeum din Londra.

Cu 2500 de ani i.hr, cretanii erau mandri de femeile lor, pe care le prezentau frumos machiate si cu sanii goi.

Egiptenii puneau in mormintele lor borcanele si spatule de fardat, pentru a reamane seducatori chiar si in umbra mormantului.

Folosirea alifiilor de fata si a fardurilor s-a raspandit la Roma, unde in numeroase magazine se vindeau produse de parfumerie. Dupa caderea Imperiului Roman, folosirea cosmeticelor si a parfumurilor s-a pastrat numai in unele orase, ca Venetia, Genova, Florenta.

Cosmeticele apar si in Galia unde preotii foloseau diferite preparate pentru cult.
Cruciatii au adus din rasarit, intre altele, si diferite produse cosmetice.
Renasterea reinvie cultul frumosului si folosirea cosmeticelor, care ajung la rafinament deosebit in Italia, Franta, etc.

Femeile din grecia faceau o pasta din faina pe care o pastrau in timpul noptii si o inlaturau cu lapte. Caolina, rezina si apa de roze erau folosite pentru scoaterea petelor de roseata.

Epoca de aur a perucilor si mastilor la romani s-ar fi datrorat interesului pe care-l dovedeau barbatii pentru sclavele blonde aduse din tarile germane.

Fiecare popor, pe langa influentele sale, practica o seri de procedee cosmetice traditionale.
La fetele noastre de la tara existau anumite obiceiuri si trraditii cosmetice cu privire la prepararea si folosirea unui creme, alifii, rumeneli, dresuri, ape de fata, etc. Astfel, la Pasti, fetele isi inroseau obrajii cu coji de oua rosii, iar in alte ocazii rumenirea fetei se facea cu coada cocosului sau creasta cocosului, care are un rizom carnos, cu care se ungeau pe fata, dupa ce era mestecat bine in gura. In acelasi scop mai erau folosite frunzele rosii de rachita, brandusa de primavara, sfecla, bulbul de ceapa ciorii, etc. Pentru imbujorarea obrajilor erau folosite: cerneala rosie diluata in otet, hartie rosie de ambalaj, etc.

Sprancenele si pleoapele se inegreau cu funingine de pe fundul oalei, cu carbune de tulpina de busuioc sau cu dopurile arse. Chibriturile stinse serveau pentru a marca alunite.

Din aceeasi categorie:

Tehnici de machiaj
Machiajul inseamna indemanare, iar un machiaj reusit inseamna deja arta. A capata in timp o anumita tehnica de a te machia necesita o doza de indemanare speciala pe care o pot capata in timp toate femeile. Evident, ...
mai departe

Trusa de machiaj
Ce ar trebui sa contina trusa de machiaj a unei femei? Machiajul este un element foarte important pentru o femeie, motiv pentru care, constanta trebuie sa fie cuvantul de ordine atunci cand discutam de machiaj. O constanta re ...
mai departe

Capacitatea de a va machia
Orice tanara femeie trebuie sa-si gaseasca stilul propriu de machiaj, de aceea, atunci cand esti la inceput de drum in acest domeniu, este bine sa incerci diverse variante si sa ceri parerile prietenelor, pe care este ...
mai departe

notino.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies