Tehnici de machiaj

23 Apr 2014
Cosmetice ieftine online pentru femeile ce aleg sa fie dorite.

Machiajul inseamna indemanare, iar un machiaj reusit inseamna deja arta.


A capata in timp o anumita tehnica de a te machia necesita o doza de indemanare speciala pe care o pot capata in timp toate femeile. Evident, daca sunteti la inceput de drum cu machiajul, nu trebuie sa disperati, tehnica machiajului inseamna multa perseverenta si foarte multe incercari.

Un machiaj obisnuit, de incepatoare, inseamna aplicarea unei pudre si aplicarea unui ruj de buze. Abia dupa un timp putem sa incepem sa folosim fondul de ten, fardurile de obraz si de ochi si machiajul corector.

Machiajul obisnuit, de incepator, trebuie sa se rezume la a se apropia cat mai mult de culoarea naturala a pielii, sa fie cat mai discret. Pe masura ce evoluam cu tehnica machiajului, ne putem permite sa diversifica culorile si sa alegem combinatii interesante.

Demacherea ca element strans legat de machiaj, nu trebuie sa lipseasca niciunei femei, in nicio zi, indiferent daca si-a aplicat vreo forma de machiaj sau nu. Demachierea este o conditie esentiala pentru pregatirea obrazului in vederea machiajului, ea realizandu-se cu creme sau cu apte demachiant, ales in functie de natura tenului. Operatia de demachiere incepe intotdeauna cu ochii si cu buzele.

Aplicarea unui machiaj perfect incepe cu o masca, deoarece un obraz curat si odihnit asigura o reusita a machiajului.

Se sterge fata cu o lotiune tonica sau se pulverizeaza o lotiune de plante sau apa minerala si se sterge cu un servetel la final.

Se aplica apoi crema protectoare, se lasa cateva minute pentru a fi absorbita de piele, apoi se indeparteaza prin tamponare usoara.

Crema se alege in functie de tipul de ten, insa, in general, aceasta trebuie sa fie semigrasa, hidratanta si sa se intinda usor pe obraz.

Exista, asa cum stiti deja, creme pentru ten uscat si creme pentru ten gras, precum exista si creme pentru ten normal. Uneori putem alege doar un simplu lapte hidratant, datorita fluiditatii acestuia, se intinde mult mai usor si mai uniform pe piele.

Dupa ce am finalizat aceasta baza, intrecem la machiajul propriu-zis, aplicand fondul de ten.

Fondul de ten se aplica in cantitati mici, mai bine sa fie insuficient decat in exces, el trebuind sa formeze o pelicula fina, aproape invizibila.

Fondul de ten poate fi diluat cu lapte hidrant, daca observam ca nu s-a intins uniform pe piele.

Fondul de ten fluid sau crema este indicat pentru tenurile normale sau uscate. Pentru tenul gras se recomanda folosirea fondului de ten compact, acesta aplicandu-se cu un burete inmuiat in apa si sorts. Acest burete se freaca usor pe suprafata fondului de ten, se uniformizeaza cantitatea de fond de ten de pe burete si apoi se intinde pe obraji.

Fondul de ten compact este foarte bun pentru tenul gras pentru ca are o mare putere de acoperire, insa, nu este indicat sa fie folosit pe alte tipuri de ten, pentru ca usuca pielea.

Aplicarea fondului de ten, pe frunte, pe tample, in zonele de insertie a parului, pe aripile nasului, in santul nazo-labial, pe gat, fardul se estompeaza, astfel incat sa nu cream linii de demarcatie. Machiajul de seara necesita aplicarea unui fond de ten si pe decolteu, daca imbram o rochie decoltata.

Culoarea fondului de ten se alege cat mai apropiata de nuanta pielii noaste naturale sau usor mai inchisa. De asemenea, pentru machiajul se seara se recomanda o nuanta mai deschisa pentru fondul de ten.

Daca obrazul nostru are imperfectiuni, trebuie sa recurgem la un machiaj corector. Putem sa folosim pentru machajul corector, intr-o prima faza, fardul anticearcan, care se foloseste numai daca cearcanele sunt foarte pronuntate. Acesta se aplica peste fondul de ten, ca o semiluna si se ecstompeaza.

Peste fondul de ten se aplica fardul de obraz, ce se gaseste in general sub forma fluida sau de crema. Fardul de obraz se aplica pe marginea proieminenta a pometilor, pe lobul urechilor si pe varful barbiei. Aplicarea fardului de obraz trebuie sa imite o imbujorare naturala imprimata tenului, sa nu fie prea intens, iar culoarea se alege in general usor mai deschisa decat a rujului de buze.

Daca se utilizeaza un fard de obraz compact, acesta se aplica pest pudra, pentru a estompa marginile.

Pudra se aplica peste fondul de ten, bine intins si uscat cu un tampon sau cu un pamatuf.

Aplicarea pudrei se face incepand din mijlocul fetei: frunte, nas, barbie si apoi obraji, tample si maxilar, gat. Surplusul de pudra se indeparteaza cu un alt tampon curat.

Pentru fardare, este de preferat pudra pulbere, insa, pentru retusuri se foloseste pudra compacta. Daca avem un ten uscat si sensibil este bine sa evitati pudra compacta, deoarece accentueaza gradul de uscaicune a pielii.

Culoarea pudrei se alege intr-o nuanta usor mai deschisa decat cea a fondului de tin, pentru a imprima tenului transparenta si naturalete.

Aceasta este baza unui machiaj reusit, iar daca prindem aceste tehnici de machiaj, putem sa ne declaram cunoscatoare si putem trece la urmatoarele etape ale machiajului propriu-zis.

Din aceeasi categorie:

Trusa de machiaj
Ce ar trebui sa contina trusa de machiaj a unei femei? Machiajul este un element foarte important pentru o femeie, motiv pentru care, constanta trebuie sa fie cuvantul de ordine atunci cand discutam de machiaj. O constanta re ...
mai departe

Despre istoria machiajului
In trecut, femeile egiptene erau adaptele unor bai parfumate, urmate de o fardare a intregului corp si evident a fetei, cu amestecuri foarte complicate, unele din ele nedescifrate nici pana in zilele noastre. Pentru ochi f ...
mai departe

Capacitatea de a va machia
Orice tanara femeie trebuie sa-si gaseasca stilul propriu de machiaj, de aceea, atunci cand esti la inceput de drum in acest domeniu, este bine sa incerci diverse variante si sa ceri parerile prietenelor, pe care este ...
mai departe

notino.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies