Trusa de machiaj

23 Apr 2014
Cosmetice ieftine online pentru femeile ce aleg sa fie dorite.

Ce ar trebui sa contina trusa de machiaj a unei femei?

Machiajul este un element foarte important pentru o femeie, motiv pentru care, constanta trebuie sa fie cuvantul de ordine atunci cand discutam de machiaj. O constanta reprezinta pastrarea machiajului pe parcursul unei zile, indiferent de forma de activitate pe care o desfasuram, fie ca mergem la serviciu ori in parc la o plimbare.

O doamna trebuie sa aiba la ea o serie de produse de machiaj care s-o ajute in permanenta sa-si refaca machiajul, de-a lungului unei zile.

Sfatul meu este ca pentru trusa de machiaj pe care o luati cu dumneavoastra, la serviciu ori in alta locatie, sa alegeti produse de machiaj de dimensiuni mici, care sa nu va incomodeze la deplasare.

Evident, nu este o rigoare in a cara dupa dumneavoastra intreaga lista de produse de machiaj mentionate mai jos, insa, va puteti face un bagaj minimal, cu ce aveti nevoie fiecare dintre dumneavoastra.

Iata cam ce ar trebui sa contina o trusa de machiaj completa:


1. Demachiantul. Chiar daca nu face parte din produsele destinate machiajului propriu-zis, demachiantul este necesar inaintea oricarei fardari. Reusita machiajului depinde foarte mult de modul cum ne curatam tenul inainte de machiaj. Demachiantul poate fi o crema sau un lapte demachiant, iar in cazul tenurilor grase se recomanda o lotiune demachianta.

2. Lotiune tonica. Aceasta este obligatorie pentru demachiere si poate fi pe baza de plante sau efectiv o apa minerala simpla.

3. O crema baza utilizata de regula ca baza pentru aplicarea machiajului, cu rol de protectie.

4. Fondul de ten, ce poate fi sub forma de pasta, lichid ori crema.

5. Fardul anticearcan ce se poate prezenta sub forma compacta sau sub forma de crema de culoare deschisa care se aplica peste fondul de ten si sub pudra. El mascheaza cearcanele si ochii infundati.

6. Fardul corector este un produs cosmetic asemanator fondului de ten si se foloseste pentru estomparea unor defecte.

7. Pudra pe care o gasim, fie sub forma de pulbere, fie lichida, fie diverse forme (mici sfere de diverse culori, cum este cazul unui produs marca Avon, de exemplu). Oricum, pudra trebuie sa fie in aceeasi culoare cu fondul de ten sau mai deschisa.

8. Creionul dermatograf folosit pentru machiajul sprancenelor cat si pentru a da contur ochilor.

9. Tusul pentru ochi, sub forma lichida ce se aplica cu o pensula fina pentru conturul ochilor.

20. Fardul de pleoape se prezinta sub forma unor bastoane  ori pastile compacte in diverse culori. Mai nou exista tot felul de variante de farduri pentru pleoape, care mai de care mai originale, ca forma si culoare.

21. Rimelul ce poate fi compact sau lichid;

22. Creionul pentru conturarea buzelor, se alege in functie de culoarea rujului, avand o nuanta mai inchisa.

23. Rujul de buze. De obicei se recomanda folosirea a doua culori diferite.

24. Lacul de buze, ce se prezinta sub forma unuui fard mai gras, in general sub forma de crema sau aproape incolor. Cu lacul de buze dam stralucire buzelor.

25. O periuta aspra pentru perierea sprancenelor dupa pudrare.

26. O perie pentru indepartarea excesului de pudra.

27. O penseta pentru epilarea sprancenelor.

Din aceeasi categorie:

Tehnici de machiaj
Machiajul inseamna indemanare, iar un machiaj reusit inseamna deja arta. A capata in timp o anumita tehnica de a te machia necesita o doza de indemanare speciala pe care o pot capata in timp toate femeile. Evident, ...
mai departe

Despre istoria machiajului
In trecut, femeile egiptene erau adaptele unor bai parfumate, urmate de o fardare a intregului corp si evident a fetei, cu amestecuri foarte complicate, unele din ele nedescifrate nici pana in zilele noastre. Pentru ochi f ...
mai departe

Capacitatea de a va machia
Orice tanara femeie trebuie sa-si gaseasca stilul propriu de machiaj, de aceea, atunci cand esti la inceput de drum in acest domeniu, este bine sa incerci diverse variante si sa ceri parerile prietenelor, pe care este ...
mai departe

notino.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies