Manichiura

28 Apr 2014
Cosmetice ieftine online pentru femeile ce aleg sa fie dorite.

Manichiura reprezinta o oglinda a persoanei, pe care o remarci mai ales in lipsa.


Cum pot sa am niste unghii de invidiat? Cum aplic oja?
 
Pentru relizarea unei machichiuri corecte, avem nevoie in primul rand de o trusa care sa contina: o pila de unghuu, forfecuta pentru unghii, forfecuta pentru pielite, instrumentul pentru pielite din lemn sau plastic, perie de unghii, piatra ponce, tampoane, dizolvant, lac de unghuu, crema pentru maini, oja de unghii.

Ingrijirea unghiilor prin manichiura este bine sa o facem saptamanal, manichiura pentru anumite profesii fiind un lucru obligatoriu, mai ales daca se lucreaza cu publicul in diverse birouri.

Pentru o ingrijire serioasa a unghiilor, manichiura trebuie executata saptamanal, pentru unele profesiuni, chiar mai des.

Inainte de executarea oricarei operatii, unghiile se curata cu dizvolant, dupa care se taie si se pilesc.

Indepartarea pielitei din jurul unghiei, cu ajutorul forfecutei, se face inmuind degetele timp de aproximativ 5 minute, intr-o solutie de apa calda si sapun.

Pentru inmuierea pielitei se poate folosi o solutie de carbonat de sodiu anhidru 2g, borax 3g, glicerina 10 g, apa 85 ml. Se adauga jumatate lingurita din aceasta solutie la un castronas de apa. Pielita din jurul unghiilor se desprinde si se taie cu forfecuta. Pielita mai poate fi indepartata si prin aplicarea unei lotiuni speciale: fostfat trisodit 2 g, glicerina 10 g, apa distilata 38 ml.

Dupa aceste operatii, degetele se dezinfecteaza in alcool comforat, se lasa sa se usuce, abia apoi se aplica lacul.

Cum stim daca avem un lac de buna calitate?

- dupa aplicare, lacul nu-si pierde luciul;
- sa aiba o anumita duritate care sa-l pastreze, sa fie rezistent la frecare, fara a face unghiile rigide;
- sa fie inofensiv;
- sa-si pastreze luciul si culoarea in contact cu apa si sapunul.

Cum aplic lacul de unghii (oja)?

Nu aplicati niciodata oja peste alt strat care incepe sa se cojeasca. Indepartati intai cu dizolvant stratul anterior.

Mana se sprijina pe genunchi ori pe asa, pentru a se putea manevra cu precizie instrumentele.

Se aplica un strat de oja, se lasa lunula sa respire, astfel unghia va putea sa respire.

Dupa ce s-a uscat primul strat de vopsea se trece la aplicarea urmatorului. Puteti aplica si un al treilea strat incolor pentru a va mentine oja pe unghii un timp mai indelungat.

Ce culoare sa aleg pentru oja?

Oja este o treaba de gust, in general. Unele persoane prefera oja inchisa, altele prefera oja de culoare deschisa, metalizata, mata ori cu sclipici. Oricare din aceste variante de oje trebuie sa fie in ton cu culoarea rujului folosit, nu neaparat aceeasi culoare, dar sa fie nuante asemanatoare.

Din aceeasi categorie:

Oja de calitate superioara, la preturi bune
Daca doriti o oja de calitate, intr-o multitudine de culori, alegeti Cupio Oja de calitate, la preturi foarte avantajoase gasiti in magazinul online Cupio. Cupio este, dupa parerea noastra, esenta calitatii produselor ...
mai departe

Mainile si picioarele ingrijite natuaral
Alege pentru ingrijirea mainilor si picioarelor produsele naturale, fie cumparate, fie preparate acasa Ce trebuie sa alegi pentru ingrijirea mainilor?  Ros ...
mai departe

Ingrijirea manilor si picioarelor
Mainile si picioarele trebuie sa fie ingrijite in permanenta. Fie ca vorbim de sezonul cald, cand mainile si picioarele sunt expuse la soare, pielea acestora suferind o transformare destul de accentuat ...
mai departe

Mainile, o carte de vizita vie
Un salut cu o mana neingrijita schimba radical raportul unei intalniri Indiferent de natura sau scopul unei intalniri dintre doi oameni, prezenta unor maini neingrijite la unul dintre parteneri inseamna in majoritatea cazurilo ...
mai departe

notino.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies