Despre parul nostru

22 Apr 2014
Cosmetice ieftine online pentru femeile ce aleg sa fie dorite.

Pentru a pastra frumusetea parului nostru, pentru a avea un par stralucitor si sanatos, trebuie sa-l ingrijim permanent.

Chiar daca ar parea un lucru de lasat la urma, parul este o oglinda a ingrijirii feminine, dar si masculine. Trebuie sa recunoasteti ca uitandu-va la o persoana cu un par urat, slinos, cu matreata, va uitati intr-o alta lumina, in sensul in care, parul este un element foarte important in caracterizarea fizica a unei persoane, iar de multe ori, desi nu este bine, parul da si o nota caracteristicia personalitatii posesorului.

Firul de par are o grosime ce difera de la individ la indivd, difera de asemenea in functie de culoare. Grosimea parului variaza intre 0,07 si 0,17 mm, iar lungimea parului depinde foarte mult de modul in care este ingrijit parul, dar si de caracteristicile genetice ale fiecarui indvid in parte.

Persoanele tinere, sanatoase pierd zilnic intre 20 si 30 de fire zilnic, iar celor mai in varsta, le cad pana la 100 de fire de par zilnic. Viata unui fir de par variaza in general intre 2 si 4 ani. Cresterea parului este intre 0,2 si 0,3 mm in 24 de ore. Cresterea parului variaza si de la anotimp la anotimp, motiv pentru care, vara parul creste mai repede decat iarna, si noaptea mai repede decat ziua.

Numarul de fire de par pe care le are o persoana variaza in functie de fiecare persoana in parte, insa, in mare, acestea sunt in numar de :

- 150.000 fire la persoanele blonde - 180 fire per centimetru patrat;
- 110.000 fire la persoanele brune - 110 fire per centimetru patrat;
- 90.000 fire la persoanele roscate - 90 fire per centimetru patrat.

Firul de par este o anexa a pielii, alcatuit din tulpina si radacina.

De foarte multe ori, parul nostru este un adevarat barometru al sanatatii propriului nostru organism, hranirea acestuia fiind asigurata de vase sanguine foarte fine.

In functie de natura parului, acesta poate fi:

- par normal, adica un par mladios, stralucitor, acoperit cu un strat protector;
- par uscat si fragil, este un par ce se rupe usor, un par neprotejat de o secretie sebacee suficienta;
- par gras, este un par lucios datorita excesului de sebuum, firele de par sunt lipicioase, pielea capului este unsa cu sebuum, matreata se produse datorita cojirii excesive a pielii, aceasta impreuna cu sebuumul formand un strat umed ce se lipeste de pielea capului si inabuse porii parului.

Daca la inceput am scos in evidenta faptul ca un par neingrijit reprezinta un fapt mai mult decat negativ, la fel si un par mult prea ingrijit este la fel de periculos. O ingrijire prea energica, anumite tratamente repetate mult prea des pot altera lungimea parului si sanatatea pielii capului.

Din aceeasi categorie:

Ingrijirea parului la copii
Parul copiilor trebuie atent ingrijit pentru a-si pastra sanatatea si a creste frumos Ingrijirea parului la copii nu este o treaba deloc usoara. Mai ales un par pretentios, subtire si delicat, asa cum este cel al feti ...
mai departe

Sampon Keune pentru ingrijirea parului
Samponul Keune, este dupa parerea mea, cea mai buna solutie de ingrijire a parului deteriorat ori gras Ati auzit probabil despre sampon Keune, un sapon ce a devenit decelebru in special datorita efectelor sale foarte bune in com ...
mai departe

Ingrijirea parului
Un par frumos inseamna un par ingrijit, de aceea nimeni nu trebuie sa neglijeze acest aspect al ingrijirii parului. Pentru ingrijirea parului se folosesc diverse ingrediente, insa, de baza sunt apa si sapunul ori samponul. ...
mai departe

Vopsitul parului
Cum facem ca vopsirea parului sa nu insemne si deteriorarea acestuia? Schimbarea culorii, vopsirea parului, atrage dupa sine uneori consecinte destul de neplacute, de aceea, vopsirea parului trebuie sa fie bine gandita ...
mai departe

notino.ro%20
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies